Sarada

Ik help mensen graag hun optimale balans, energie en gezondheid te herontdekken.

Ik werk daarvoor met massage, lichaamswerk, voedings- en lifestyle advies en therapeutische yoga. Ik bied tevens allerhande workshops aan rond de Ayurvedische zienswijze.

Daarnaast kan je ook bij mij terecht voor allerhande catering opdrachten. Ik bereid met veel liefde biologische, seizoensgebonden, vegetarische gerechten op basis van de Ayurvedische principes.

Zelfkennis is de Essentie van alle Wijsheid

Aagje Baens van Sarada

Human-design

generator
5/1 profile
split definition
sacral authority

Over mij - Aagje Baens

Net zoals iedereen heb ik een uniek verhaal.
Het was nooit zo duidelijk wat ik wilde in het leven. Ik vond vanalles leuk, maar was ook snel alles beu. Van studies psychologie, langs enkele jaren in Frankrijk wonen en seizoenswerk in de horeca doen, via divemaster in Australië en Fiji naar ettelijke jaren een reisbureau uit te baten.

Ik heb veel gezien en heb veel meegemaakt en er waren vele memorabele momenten in mijn leven. Er zijn er echter 2 die een enorme impact gehad hebben om mijn persoonlijke en spirituele groei.

Het eerste was het moment dat Ayurveda en Yoga op mijn pad kwamen in 2011. Dadelijk wist ik dat dit juist was voor mij. Het voelde als pure logica dat je kan meebewegen op het ritme van de Natuur en je eigen natuur om in balans te blijven, om gezond en gelukkig te blijven.
Ik ben als een bezetene mij gaan verdiepen in de materie, ben verschillende keren naar India gereisd voor opleidingen en heb uiteindelijk een 4-jarige professionele bacheloropleiding Ayurveda gedaan in Amsterdam.

 

Het andere moment was mijn voettocht van 1100km naar Santiago de Compostella in 2021. Het belangrijkste wat deze wandeling me gebracht heeft is een innerlijke stilte en ruimte na een heel leven van rusteloosheid. De simpelheid van het bestaan onderweg heeft me doen landen in mijn Zijn.
De inzichten die ik uit beide ervaringen heb opgedaan, vormen de basis van hoe ik werk in mijn praktijk. Allerhande factoren zorgen voor stress in lichaam en geest. Dat kan gaan van veeleisende job, onaangepaste voeding, onbewuste gewoonten, belemmerende denkpatronen tot een diepliggender trauma. Ik merk dat mensen dit vaak willen oplossen met hun geest, maar dit kan net voor nog meer onrust zorgen. Het is namelijk moeilijk te voelen wie jij bent of wat jij nodig hebt als je niet verbonden bent met je lichaam. Via massage en lichaamswerk begeleid ik het lichaam om spanningen los te laten, zodat er weer balans komt en de levensenergie weer kan stromen. Door aanpassingen in voeding en levensstijl kan je spijsvertering en metabolisme rust vinden en beter functioneren, zodat er meer energie vrijkomt voor de rest van je functioneren. Vanuit die balans en innerlijke rust wordt het steeds makkelijker te voelen/weten wat goed is voor je.

Mijn andere passie is koken (en eten). Met mijn catering laat ik mensen graag genieten, want dat hoort ook bij het leven. Vaak hebben mensen het gevoel dat ze allerhande “lekkere” dingen moeten opgeven om gezond te blijven. Ik laat ze graag zien en proeven dat dat niet nodig is.
Conficius zei “Het leven is simpel, maar wij staan erop om het ingewikkeld te maken”
Mijn antwoord “Als het leven ingewikkeld is geworden, maak je voeding (fysiek, mentaal, spiritueel en energetisch) dan simpel”

Durf vrijblijvend je vraag stellen via eender welk kanaal.