Wim Aerts

Wim aan het woord:

Tijdens mijn tienerjaren was ik al erg geboeid door alle facetten van in de natuur. Om er in te vertoeven, te sporten en om er de heilzame werkingen op ons lichaam uit te halen.

Van brandnetels maakte ik soep, van berkenbomen tapte ik sap en tarwe liet ik kiemen om er superbrood van te maken. Samen met mijn vader zette ik als 14 jarige in 1975 al een biologische groentetuin op. De kruidengeneeskunde boeken van Mellie Uyldert bestudeerde ik alsof het mijn favorietste vak op school was.

Mijn droom was natuurgeneeskunde te studeren in Hilversum maar omdat er een wachttijd van 4 jaar was voor de opleiding startte ik op de OLV-Tuinbouwschool in Sint-Truiden plantkunde en bloemsierkunst.

De Natuur naar de bedrijfswereld brengen :

In afwachting van te kunnen starten in Hilversum, startte ik met mijn eerste zelfstandige activiteit. Mijn creativiteit en mijn opleiding plantkunde en bloemsierkunst brachten me het nodige succes om 25 jaar professioneel zelfstandig actief te kunnen zijn als ontwerper en realisator van Functionele Groen- en Waterdecoraties onder de naam Aquarti.

Gezondheid bevorderen in de kantoorwereld was met deze producten en activiteiten al de rode draad in mijn werktijd.

Het is niet in het licht dat je verlicht wordt….de sterkste versie van jezelf wordt geboren in het duister :

Een onderbreking in mijn ondernemersloopbaan van 18 maanden omwille van een burn-out , met veel tijd voor ontspanning, meditatie en het stapsgewijs terug gaan sporten in de natuur, bracht me helemaal terug op de been.

Vele waardevolle ervaringen rijker en met een nog groter besef van de impact van stress op ons lichaam, startte ik terug als ondernemer met de overname van de Svensson Natuurboetiek in Antwerpen.

In deze periode leerde ik kennis maken met de firma HHP (Home Health Products), ontwikkelaar van de thuistherapie ‘Andullatie’ , een gezondheidsbevorderend systeem waarbij de trillingen van de aarde worden nagebootst in combinatie met infraroodwarmte

In diezelfde periode ontdekte ik op een fietsbeurs in Duitsland de Streetstepper die door artsen en kinesisten omschreven wordt als

‘De gezondste manier om buiten te gaan bewegen’.

Dit innovatieve product paste perfect bij de producten van het bedrijf HHP waardoor ik het hoofdstuk ‘Svensson Boetiek’ achter me liet en me voltijds toelegde op het adviseren en verkopen van de andullatietherapie en de streetstepper.

Vandaag combineer ik het promoten en laten ervaren van deze  producten nog steeds met mijn huidig werk in het ‘Bike & Outdoor Sport Center’, dat ik tijdens de lockdown samen met mijn ‘echte-liefde-genote’  Katleen opstartte.

De Bedrijfswereld naar de Natuur brengen:

Met de inzet van 15 Streetsteppers als ‘Teambuilding’ activiteit startte we in 2021 het Bike & Outdoor Sport Center (BOS-Center).

De Provincie Limburg toonde 1 maand na de start al hun waardering hiervoor met de uitreiking van de Vist Limburg Award.

Ons aanbod werd uitgebreid met zowat alle mogelijke milieuvriendelijke manieren om actief de natuur in te trekken.

’Bewegen en sporten in de natuur’ promoten als ‘Bron van Gezondheid’ is onze missie bij het BOS-Center.

Als de klant kiest voor ons Teambuilding-Plus concept, dan wordt er tijdens de één of meerdaagse teambuildings ook tijd gemaakt voor presentaties en workshops rond Self Health Care. Hiervoor werken we dan samen met een selectie van holistisch werkende gezondheid specialisten.

Ons aanbod