Zo blijf je warm buiten: Cozy Tips voor Buitengenot

In de natuur zijn is voor mij de ultieme manier om mijn gedachten los te laten en volledig mindful te zijn. Maar laten we eerlijk zijn, de kou kan soms behoorlijk afleiden, waardoor het lastig wordt om in het hier en nu te blijven.

Om ervoor te zorgen dat je toch warm en gezellig blijft, deel ik graag mijn persoonlijke tips met jou.

Tip 1: Gelaagdheid is de sleutel

Als bosbadgids leerde ik snel dat het dragen van laagjes dé manier is om de elementen te trotseren. Tijdens het wandelen houdt het je warm, maar wanneer je even stilstaat, koel je snel af. Door laagjes te dragen, kun je hier slim op inspelen en comfortabel blijven, ongeacht wat Moeder Natuur voor je in petto heeft.

Tip 2: Investeer in weerbestendige kleding

Na mijn reis naar Zweden ben ik een groot voorstander geworden van thermisch ondergoed en warme wanten. Wol is ook een absolute topper, omdat het warmte biedt wanneer je het koud hebt en juist verkoelend werkt wanneer je het warm hebt. Vergeet ook niet de wind- en waterdichte kleding, zoals een goede regenjas, die kou effectief buiten houdt.

Tip 3: Verwen jezelf met warme dranken

Of ik nu wandelingen begeleid of er zelf op uit trek, thee of warme chocolademelk is altijd mijn trouwe metgezel. Het verwarmt niet alleen je lichaam, maar biedt ook een gezellig moment van me-time. Wist je trouwens dat kaneel en gember een verwarmend effect hebben?

Tip 4: Maak gebruik van een zitmatje

Zitten kan wonderen doen om echt tot rust te komen. Ik neem altijd een zitmatje mee, waarmee je niet alleen droog blijft maar ook isoleert tegen de kou van de grond of een bankje. Deze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Decathlon.

Tip 5: Koester je hoofd en voeten

Het grootste deel van je warmte verlies je via je hoofd en voeten. Zet een muts of kap op en investeer in wollen sokken of isolerende zolen, evenals gevoerde en/of waterdichte schoenen. Ze zijn onmisbaar, vooral bij regen of koude temperaturen.

Met deze tips kun je met een gerust hart genieten van de buitenlucht, wetende dat warmte en gezelligheid altijd binnen handbereik zijn. Veel plezier daar buiten!


Geschreven door mycelium teamlid: Laura Bock van Woudwijs.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *