Namasté

Namasté stralende ziel,

Namasté, een woord doordrenkt met spirituele betekenis en diepgaande verbondenheid!


Het komt uit het oude Sanskriet en is meer dan zomaar een begroeting. Het betekent “het goddelijke in mij groet het goddelijke in jou.” Het is als een liefdevolle herinnering aan de universele essentie die we allemaal delen.


Wanneer je namasté zegt, open je je hart en erken je de aanwezigheid van het goddelijke in de ander. Het gaat verder dan oppervlakkige ontmoetingen; het is een uitnodiging om voorbij uiterlijke vormen te kijken en de innerlijke pracht te zien. Het is als een liefdevolle handdruk van ziel tot ziel, een herinnering dat we allemaal verweven zijn in het weefsel van het bestaan.


Namasté brengt een gevoel van vrede en harmonie met zich mee, een moment van spirituele eenheid waarin de barrières van individualiteit vervagen. Het is een erkenning van de waarheid dat we allemaal deel uitmaken van iets groters, iets tijdloos en oneindig.


Dus, laat elke keer dat je namasté zegt, een viering zijn van de magie van verbondenheid, een herinnering aan de liefde die ons allemaal omarmt op deze prachtige reis genaamd leven.


Graag deel ik deze eenvoudige en verbindende oefeningen met je om de vibratie en de energie van de Namasté te verkennen:

  • Namasté Groet: Begin je dag met een Namasté-groet voor de spiegel. Plaats je handpalmen tegen elkaar voor je hart en zeg zachtjes “Namasté” terwijl je recht in je eigen ogen kijkt. Voel de verbinding met je eigen innerlijke goddelijkheid.
  • Namasté Ademhaling: Zit in een comfortabele houding, leg je handen op je hart en adem diep in door je neus terwijl je “Namasté” zegt. Voel de energie van liefde en acceptatie in elke inademing. Adem rustig uit
    en herhaal dit enkele minuten.
  • Namasté voor Anderen: In je interacties met anderen, breng je handpalmen samen voor je hart en zeg in gedachten “Namasté” terwijl je de ander begroet. Voel de verschuiving in de energie van de ontmoeting.
  • Namasté Wandeling: Maak een wandeling in de natuur en groet de bomen, bloemen, en zelfs de lucht met een stille “Namasté”. Ervaar hoe deze verbinding met de natuur je hart opent.
  • Namasté Meditatie: Ga zitten in meditatiehouding, breng je handpalmen samen voor je hart en herhaal in stilte “Namasté” als een mantra. Laat je geest kalmeren en voel de innerlijke vrede.

Deze oefeningen helpen je de diepe betekenis van Namasté in je dagelijkse leven te voelen. Ze dienen als herinnering aan de onderlinge verbondenheid van alle dingen en helpen je hart te openen voor de schoonheid van het moment.

In liefde, licht en de diepte van Namasté,

Heidi


Geschreven door mycelium teamlid: Heidi Morren van Shikoba

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *